o všem možným

KDU-ČSL je šancí pro pravicové voliče

10. 5. 2010 15:02
Rubrika: Nezařazené | Štítky: tema:politika-volby

Z mnoha stran slyším, že se KDU-ČSL nechyluje doleva, chtěl bych ale tento poněkud nesprávný názor pozměnit uveřejněním tiskového prohlášení KDU-ČSL.

 

Obracíme se na české voliče a chceme oslovit zejména ty, kteří uvažovali o volbě pravicových stran. Protože víme, že pravicové strany volí poctiví a slušní lidé, právě jim nabízíme poctivou a slušnou politiku.

ODS je strana v těžké krizi. To je dnes zřejmé každému. Bez ohledu na to, jestli Mirek Topolánek zůstane předsedou ODS, bez ohledu na to, zda bude dnešní výstup ODS dalším pokusem o demonstraci jednoty.

Příčinou této krize je dlouhodobé propojení byznysu a politiky. ODS jako vnitřně rozložená strana nemá sílu se s tímto stavem vypořádat. V době finanční a ekonomické krize, která je v konečném důsledku krizí mravní, není možné svěřit moc straně v tak hlubokém rozvalu. Je totiž zřejmé, že ODS nebude mít sílu řešit její dopady a že nebude ani hrází proti nástupu levice.

Projekt vzniku TOP 09 je založen na dohodě Mirka Topolánka a Miroslava Kalouska. Jelikož jde o nesourodý a účelový slepenec, postavený na stejném propojení byznysu a politiky, je pouze otázkou času, kdy stejná krize postihne i TOP 09. Za stranou Věci veřejné není nic jiného než podnikatelský projekt těch, kteří podporovali pražskou ODS a dnes mají pocit, že už to pro ně nemá valný ekonomický význam.

KDU-ČSL nabízí reálnou naději pro pravicové voliče.

1. Jsme strana očištěná od těch, kteří pojímali politickou stranu jako firmu a politiku brali jako kšeft.

2. Jsme strana, která rozhoduje o svém osudu svobodně a není v rukou žádných kmotrů.

3. Jsme strana konzervativní, která hájí nedotknutelnost vlastnictví a trvá na vymahatelnosti práva a vyhlásila válku zavedeným zlořádům.

4. Máme výrazně prorůstový a úsporný ekonomický program pro řešení dopadů krize, který snese nejpřísnější kritéria hodnocení ekonomů.

5. Jsme strana předvídatelná a čitelná, bez vnitřního napětí a rozporů a jako jediná pevně zakotvená v největší pravicové frakci v rámci EU.

6. Nevstoupíme do žádné vlády, jejíž důvěra by se opírala o jakoukoliv formu podpory KSČM nebo přeběhlíků. Jakékoliv řešení, které by se opíralo o podporu KSČM, je pro nás nepřijatelné.

Převzato z kdu.cz
Zobrazeno 3916×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

Hans:<br />
A čím je tedy KDU šancí pro pravicového voliče? (= z mého pohledu bílá barva)

hans

KDU je šancí pro pravicového voliče tím, že je oddělena od byznysu, je skutečně konzervativní, slušná, má dobrý ekonomický program (kladně hodnocený), po odchodu mnohých opět jednotná, se širokou členskou základnou....<br />
Možná to lépe vystihne pět pilířů programu:<br />
Kdo pracuje, měl by se mít dobře. Třeba i hodně dobře.<br />
• Kdo nepracuje, protože opravdu nemůže, tomu pomůžeme – ať se na nás spolehne.<br />
• Kdo nepracuje, protože nechce a práci se vyhýbá, ať počítá jen s almužnou.<br />
• Kdo krade a podvádí, ať sedí co nejdříve ve vězení.<br />
• Kdo se chce vzdělávat, tomu v tom nesmí nic bránit – kromě jeho nedostatečných schopností a píle.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio