o všem možným

katolická charismatická konference 2010

14. 7. 2010 12:35
Rubrika: Nezařazené | Štítky: tema:nacestach

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Letošní konference mi opět dala mnoho a rád bych se s Vámi podělil alespoň o některé věci.

 

Opět sjem měl možnost být v týmu dětské konference. Díky. Byl jsem sice v každým průseru (fotbal místo vymýšlení programu, sprcha místo společného programu, kafé místo hlídání dětí, příchody po večerce:-), ale i tak mě vedoucí nechali důvěru.-) Takže díky za to a příště se polepším.

 

Protože jsem byl v týmu dětské konference, přijel jsem do Brna už v neděli, abychom se dobře seznámili a připravili pro děcka dobrý program. Základnou nám byla salesiánská oratoř v Žabovřeskách. Má to své obrovské výhody. Nejenže připravíme lépe program, lépe se poznáme, ale také můžeme delší dobu nasávat tu úžasnou atmosféru, která už v přípravném týmu byla. Aje to logické. Jak bychom mohli děckám předávat něco, co v nás není? Díky společným chválám, službě v kuchyni, seznamovačkám, společným modlitbám, sportu, přednáškám (letos především o přímluvné modlitbě) se Duch Svatý do nás dostane a je to potom poznat. (snad to teď nezní moc technicky)

 

Před minulou konferencí, která pro mě byla prakticky první, jsem si myslel, že se jedná o sjezd nějakých šílenců, kteří to nemají uplně poskládaný. Myslel sjem, že tam mají všecí ruce nad hlavou, mávají, tleskají, dělají v tom ,,skleníku“ zbožný a venku zase žijí normální život, s nikým se nebude dát kloudně bavit.....zkrátka nemístné předsudky. Naštěstí mě spolubydlící nahlásil na konferenci tak jsem jel a poznal jsem o čem to je. Není to setkání žádným naivních blázinků, ale velmi dobré společenství s Bohem uprostřed. Kdo nevěří, může se přijít podívat příští rok.

 

Mohl bych velmi sáhodlouze vypisovat veškeré příjemné zážitky, pocity, radost, milosti, které se na kchk vyskytují. Bylo by to však dlouhé a proto vyberu alespoň dvě, které mě nejvíce oslovily.

  1. Jeden kluk už šest let nechodil do kostela. Náš společný kamarád se za něj modlil, vzal ho na konfernci a po sobotní modlitbě onen kluk prohlásil, že zase chce žít s Bohem!

  2. Šli jsme s děckama (cca300) z dětské konference (+ cca 100 organizátorů) na podium do pavilónu zazpívat rodičům nějaké písničky. Podium absolutně není na takovou zátěž stavěnou. Začalo se pod námi propadat. Naštěstí organizátoři byli rychlí a začali nás z podia okamžitě odvolávat. Možná to ani nebyly minuty, co kchk dělilo nejen od obrovské ostudy, ale když to domyslíme, tak dost možná i od masakru.... Možná to zní fanaticky, ale nebýt působení Ducha Svatého, mohlo být neštěstí. Během evakuace jsem se byl pod podium podívat a vím, o čem mluvím.

 

Není to konečný výčet, osobně mě např. oslovila ještě jedna věc více, ale to je hodně osobní. Takových momentů je však na kchk mnoho a když člověk přijede s otevřeným srdcem, může mnohé načerpat.

Zároveň ale nechci tvrdit, že kchk je jdiné místo k modlitbě a setkání se s Bohem. To určitě ne.

 

Osobně jsem na konferenci mnohé dostal, jsem za to vděčný, setkal jsem se tam jak s mnohými přátely, tak především s Bohem a z kchk jsem odjížděl s takovým pokojem v duši, jaký už dlouho nepamatuju. Kéž by mi zůstal i nadále a to co jsem načerpal, převedl do reálného života.

Zobrazeno 2763×

Komentáře

neo5

Souhlas Honzo, konference byla super! Jsem rád, že mě tam jedna dotyčná vytáhla :) <br />
<br />
I když jsem si užil svoje, stálo to za to..<br />
<br />
Díky vám všem!

Denula

není co dodat...:) nice! :) taktéž děkuji ,,té" osobě,která tam ,,dotáhla" Honzu,ale i mě :) vřelé,upřímné ale hlavně srdečné díky...:)

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio