o všem možným

13. květen - den Panny MArie

14. 5. 2011 23:37
Rubrika: Nezařazené

13. květen, na první pohled den jako každý jiný. Zářící slunce mě probudilo do nového dne, posnídal jsem a s knihou Makroekonomie a spoustou papírů ze cvičení jsem odkráčel na studovnu. Několik hodin jsem se učil a dříve než jsem šel do školy psát zápočet, stavil jsem se v naší petrínské kapli. Před zkouškama, ale i před jinými důležitými momenty tam rád chodím. Během modlitby se mi zrak zvláštním způsobem upřel na sochu Panny Marie, tak jsem se k ní taky pomodlil a vyrazil na hodně důležitý zápočet.

Šlo mi o hodně. Kdybych to napal špatně, nejdu ke zkoušce z makra a musím makro opakovat v 6. semestru, společně s předměty ze 4. semestru (Erasmus), ze 6. semestru a do toho bakalářka a státnice. To jsem opravdu nechtěl. Ač jindy na zkouškách bývám zcela v klidu, musím přiznat, že včera jsem v klidu rozhodně nebyl...

Zadání nebylo z nejlehčích, ale dalo se s tím poprat. Nějak jsem se tím prokousával a byla poslední minuta do konce. V tom jsem si z ničeho nic všimnul, že agregátní křivka nabídky se při státním deficitu neposune doprava, jak jsem zakreslil do grafu, ale doleva...Rychle jsem změnil úvahu a označil jiné (správné) výsledky.

Po zápočtu jsem opět navštívil kapli a opět mi padl zrak na Pannu Marii a v tom mi došla ona symbolika. Květen a navíc 13. velký den Panny Marie. Mariánský měsíc, 94 let od zjevení ve Fatimě, 30 let od atentátu na Jana Pavla II. Který den v roce je více ''mariánský''?

Podíval jsem se na výsledky a zistil jsem, že jsem (pravděpodobně) připuštěn ke zkoušce.Kdybych nechal špatnou odpověď, už by mě to nevyšlo...

Nechci tvořit nějaké konspirační teorie nebo mazat si Vás z přátel, když mi to nebudete věřit:-) Ale chci se s Vámi podělit o to, co jsem včera prožil. A kdybych to necítil a neprožil tak, jak jak to píši, tak bych to sem nepsal.

Zobrazeno 1516×

Komentáře

JaroslavSuchý

věřím...

Abo

Opravdu hezký! Věřím a moc gratulu ;-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio