o všem možným

Jak jsem vystřízlivěl

4. 1. 2012 7:29
Rubrika: Nezařazené

(Psáno 3. ledna odpoledne)

Můj (bývalý) spolubydlící se mi mnohokrát smál, že jsem si svůj Erasmus pobyt představoval jako Hurvínek válku. Stále více mu musím dávat za pravdu.

 

První vystřízlivění bylo řekněme ekonomické. Plánoval jsem vézt spoustu komodit, se kterými bych obchodoval. Jednak z prostorových důvodů, ale u mnohých, dobře zobchodovatelných, také z etických důvodů.

  

Další vystřízlivění e spojené s ubytováním. Jak jsem již psal, tak žádný momentálně nemám, ale jsem předběžně domluvenej s kamarádem. Nicméně nám přišel email z univerzity, že až se půjdeme nahlašovat k pobytu na policii, že musíme uvést svoji současnou adresu. Tudíž budu asi muset sehnat nějakej bejvák aspoň na chvíli, abych si to uvedl jako svoji norskou adresu. Nebo nevíte někdo, jak to poldi v Norsku hrotí? Jestli můžu nahlásit adresu svýho kamaráda?

 

Další věc je moje skvělá angličtina. Taky si vyčítám, že jsem se víc neučil...Tak aspoň si čtu YouCat v angličtině.

 

No a v buse, v Oslu, to na mě všechno tak nějak dolehlo a vyčítal jsem si, že jsem vůbec někam jel. Ale to je asi normální a třeba mě to pomůže pochopit pocity mnohých lidí. Věřím, že to bude dobrý a že to dobře dopadne, dá-li Bůh.

 

Taky už jsem vyhodil zbytečně prvních 200NOKů (cca 660Kč). Lístek z Osla do Bergenu stojí v předprodeji 200. Tak jsem čekal, že to půjde i na místě. No, nešlo... Ale pořád su na tom dobře, protože lístek, kterej stojí po netu 200NOKů, tak na dnešek stál 800NOKů u pokladny. Tím, že jedu zítra mi to teda ''ušetřilo'' 400NOKů.

 

Cesta se SA byla příjemná. Jeli jsme přes Berlín, trajektem do Dánska, Kodaň, trajektem do Švédska a po pevnině do Osla. Autobus byl z velké části sestaven z českých Erasmáků v Norsku, tak jsme si aspoň trochu povyměňovali kontakty.

 

na trajektu mezi Dánskem a Švédskem

 

Teď sedím offline na vlakovým nádraží v Oslu (Je to skutečně tvrdej multikulturalismus, ale je to i veselo: třeba před chvílí jel veselej děda s plným nákupním vozíkem a se slovy: ''Happy new year!'' prasknul balónek, kterej byl na kočárku 2m přede mnou, ve kterým spalo malý dítě. Chudák maminka nevěděla, jestli nadávat, nicméně koutky se jí dobře cukaly:-) Mám několik úkolů: přečkat noc a nezaspat vlak v 8:11 ráno, najít volnou wifi, přes kterou se dostanu na net a najít volnou zásuvku (ideálně, aníž bych musel odpojovat nějakej stromeček:-)

 

Naštěstí na tom nejsu nejhůř. Vedle mě sedí týpek, co včera koupil na last minute 3hod. před odjezdem lístek s tím, že prostě z hecu jede do Norska. Tak není pořádně sbalenej, bez map, ale chce jet na sever, asi do Tromsa. Tak mám aspoň zajímavou společnost a dodává mi to dobrý pocit, že jsi i větší blázni:-)

 

Nádraží v Oslo

 

Možná si představujete, jak su tady v závějích sněhu, ale sníh jsem prakticky neviděl. I v Olešnici ho máme víc než je tady. Tady fakt nic není, vůbec nic.

Zobrazeno 4977×

Komentáře

seily

Nevím, jestli Ti to může pomoct, ale zkus tu napsat Honzovi Staňkovi (Stanjkee), byl na erasmu v Norsku minulý semestr:-)

Lenochod

no to ti budu držet moc palce :) díky za články :)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio