o všem možným

Nové WC :-)

27. 2. 2012 16:01
Rubrika: Nezařazené

Na popeleční středu se mi konečně ozvali z jedné nadace ohledně smlouvy na poskytnutí příspěvku na nákup knih a učebnic. Přeci jenom v půlce semestru se to už pomalu začíná hodit:-) Nemile mě překvapilo, že smlouva nereflektovala změny na kterých jsme se domluvili (výměna předmětů a změna položek v rozpočtu). Tak jsem jim to psal a dostal jsem tuto odpověď: citace... Super, tak jsem si to upravil podle sebe. Zachoval jsem schválenou výši příspěvku a přizpůsobil jsem smlouvu, aby mi zůstal celý příspěvek s drobnými změnami ve využití (původně myslel jsem, že o část příspěvku přijdu, kdyby mi to upravovali oni). Očividně mají opravdu dost peněz :-) Ve středu jsem smlouvu hned odeslal a netrpělivě čekám na příspěvek, abych mohl začít pořádně studovat. A taky na školní stipendium. Jak mě upozornil email, má už v nejbližších dnech přijít. Docela se těším. Účet už je vyšťavený a taky jsem si slíbil koupit univerzitní mikinu. Až přijde stipendium:-)

 

Dopoledne se taky zastavil údržbář. V noci z úterý na středu jsem se odhodlal napsat, že mám od začátku pobytu prasklou žárovku. Dokopal mě k tomu protíkající záchod. Údržbář přišel asi za 9h od odeslání. Obdivuhodná doba. Dal mi žárovku a oblíhl záchod. Byl i naprasklý, což jsem nevěděl, tak mě ho vyměnili celý. Proč ne? V Norsku je asi i záchod spotřební zboží. Podle mě by se to dalo opravit. Ale mít luxusní nový záchod (zdarma) na pokoji není věcí, na kterou bych si potřeboval stěžovat.

 

 

Moje nové wc :-)

Mše svaté s popelcem jsem se účastnil v polském jazyce. Potom jsem se vydal do školy. Na první teoretický kurz o plachtění. Ne že bych rozuměl plně výkladu, ani jak plachetnice přesně pracují, ale zhruba jsem se dostal do reality. Taky jsem zaplatil členský příspěvek, zapsal si praktický kurzy na vodě, ale hlavně jsem se zapotil při vysvětlování popelce na čele...

 

Ve čtvrtek jsem měl seminář se Skandinávské politiky. Díky němu jsem se zařadil mezi nejpilnější studenty z nelepší docházkou. Jednak jsem na semináři byli 3 studenti plus vedoucí (oproti minulým 6 a 9) a taky jsem dokázal odpovídat (zpětně jsem se dozvěděl, jak se naše vedoucí bavila se svým spolužákem, naším společným kamarádem a nechápala, jak je možný, že jsem věděl spoustu věcí o KrF a vůbec politických stranách v Norsku :-) Taky jsem se snažil spolupracovat ve skupinové diskuzi. Minulý seminář jsem se totiž moc nechytal a když jedna spolužačka v menší skupině mluvila, tak jsem se snažil dělat, že ji sleduji a rozumím. Jenže ana to brala jinak. Z počáteční jistoty začala znejisťovat a mluvit pomalu až se mě zeptala, proč se dívám tak kriticky :-) Tak jsem jí řekl, že vše je OK, že jen nerozumím :-)

 

Vydal jsem se na druhý teoretický kurz. Učili jsme se vázat základní uzly pro plachtění. To mě jako tradičně příliš nebralo, ale pak jsem se do toho dostal a ještě večer jsem se učil jeden uzel pomocí USB kabelu :-) Součástí kurzu byla i pizza. Dobrá pizza. Seděl jsem přímu u stolu s pizzou. Stačilo se mi jen natáhnout. Něco málo jsem snědl a začal jsem se bavit se spolužákem a kamarádem Charlesem, který vedl kurz a začal mě učit nějaký speciální uzel. Jednak jsem se ho nenaučil a taky, až jsem se na to vykašlal, tak už nebyla pizza. Následovaly praktické informace. Během nich jsem uviděl kamaráda, Nicka. Normálně jsem ho znal jako zarostlýho, z dlouhýma vlasama (něco jako Oto v památné scénce v ZSV v politologii :-) Takovej pohodář ze Seattlu, kterej mě přivedl k plachtění. No a teď ve dveřích stál takovej mladej kluk bez vousů a z krátkými vlasy.

 

Jako na táboře :-)

Kurz byl v akademickém kvartetu. Po něm následoval game evening (S vaflemi a typickým norským sýrem – to jsem netušil, že o víkendu ho budu moci sníst, kolik chcu :-) Sýr jsem chtěl opravdu zkusit, je to norská specialita. Dlouho jsem váhal, jestli zůstat nebo jet dom, jelikož jsem měl ještě povinnosti. Nakonec jsem se tozhodl nezůstat.

 

Zobrazeno 1801×

Komentáře

pavwil

věřím, že nový trůn ti přinese štěstí :-D

hjumanik

Díky za zajímavé čtení. S rychlostí údržby na kolejích VUT jsem byl taky překvapený. Večer jsem nahlásil porouchanou zářivku, ráno kolem 9 hodin odemykal údržbář s novou.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio