o všem možným

Proč zrovna Bergen?

11. 2. 2012 0:00
Rubrika: Nezařazené

To je výsledek mnoha okolností, které vůbec nebyly dlouhodobě plánované.

 

Na Erasmus jsem se těšil už dlouho. A pořád to bylo tak za horizontem. Vloni v únoru jsem navštívil informativní schůzku k Erasmu. Že na ni půjdu, tak to jsem se rozhodl pár minut před ní (za cenu absence na přednášce:-) Nějak mě to namotivovalo, tak jsem se rozhodl, že když mám celých 5 dní, tak si tu přihlášku podám. A určitě na jaro, abych měl čas naučit se anglicky:-)

 

Říkal jsem si, kam bych tak mohl jet. Tak mě napadlo Finsko. Když jsem se pak díval na seznam, tak tam nebylo. Nicméně mě zaujala Malta a Norsko. Další státy ani ne. Jako ne že by vůbec, ale když už člověk má strávit půl roku, tak jsem chtěl nějaký stát, který mi je blízký. Tudíž jsem ani nevyužil 3. možnosti.

 http://maps.google.com/maps?hl=cs&tab=wl

Na přihlášku jsem na první místo napsal Maltu a na 2. Norsko. S Maltou jsem příliš nepočítal (bylo tam jen 1 místo), ale v Norsku jich bylo tuším 5 a říkali, že vloni bylo jedno volné). Nicméně s motivačním dopisem mi značně pomohly kamarádky, známky jsem v prváku neměl ještě tak hrozný, tak mi vyšla Malta. Úplně si pamatuju ten pocit štěstí...který však přešel. Na Maltské univerzitě měli nějaké problémy s papíry, tak ji vyloučili z programu Erasmus. Šel jsem tedy naCentrum zahraničních studií a že mi nabídnou volná místa. V Norsku ještě jedno bylo. Tak jsem to vzal. Byl to nějaký Bergen, o kterém jsem nikdy nic neslyšel a netušil jsem, kde přesně je.

 

Uběhlo pár měsíců, vyplnil jsem nějaký papíry a vyrazil do Bergenu. Musím uznat, že za více než měsíc, co zde již jsem, se z něj stalo překrásné místo a jsem moc rád, že jsem se dostal právě sem!

Zobrazeno 1618×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio