o všem možným

ňouma Paroubek

7. 3. 2010 9:07
Rubrika: Nezařazené

To co opět předvedl šéf ČSSD Jiří Paroubek mě opět nenechalo klidným. Omlouvám se za silný výraz titulku, ale přeci jenom mi připadá slabší, než by se na něj hodilo. Nechci se do něj navážet kvůli jeho bradavici nebo banděru, jak to mnozí s oblibou také dělají, ale zmínit fakta. Zejména těm v zahraniční politice, ve které se mu za necelý rok povedlo napáchat tolik škod a srazit českou diplomacii doslova do kolen.

 

1. leden 2009: Česká Republika po mnohaleté připrávě se ujímá předsedncitví v EU. Nic nikdy není ideální, ale relativně všechno jde dobře. Je 24. březen a d....Paroubek přijde do sněmovny a jak už to dělal obtýden, vyvolal opět hlasování o nedůvěře vlády a k překvapení všech, především jeho samého, vláda padla. Co se dělo dál? Paroubek samozřejmě žádnej plán neměl, jen jeho ego bylo uspokojeno. Co se dělo v Evropě? S českými diplomaty působícími v EU se nikdo nechtěl bavit, renomé České Republiky strašným způsobem kleslo a úroveň českého předsednictví šlo zásadně dolů. Paroubek zmrví (hodně, ale hodně slabě řečeno) jedinečnou možnost České Republiky, kdy vlastně poprvé a naposled mohla něco říci do světové politiky. Logicky bych čekal, že to bude české občany taky trochu zajímat a budou si to dlouho pamatovat, ale pohled na preference ČSSD nás vrátí do kruté a hořké reality. Možná si to mnoho lidí neuvědomuje, ale ti kdo dělají v zahraniční politice, tak nemají Paroubka hodně rádi. Přeci jenom tím poklesla váha České Republiky.

15. červenec 2009: Ani ne 20 let poté, co jsme se dostali z ruského područí. V České Republice relativně klid, ale zato v Moskvě se děje další sviňárna. Putin se setkává s Paroubkem, aníž je o tom kdokoli z české diplomacie informován. Mě to přijde naprosto katastrofální jednání, ale voličům ČSSD to nevadí, alespoň podle preferencí. ,,Nemůže být pro demokratický stát snad nic horšího, než že se stane směšným a nedůvěryhodným partnerem pro spojence v zahraničí. Jiří Paroubek si to účastí na sjezdu nevládní strany Spravedlivé Rusko a zejména neformálním setkáním s premiérem Vladimírem Putinem zavařil sám, a to hned na dvou frontách. Jednak neinformoval českou diplomacii, jednak rozhovor s Putinem před médii prezentoval způsobem takřka vychloubačným. Což se ve spojitosti s Ruskem u nás nenosí."

5.březen 2010: Do České Republiky přijíždí generální tajemník Nato Anders Fogh Rasmussen. Chce vyjednat podporu pro navýšení českých vojáků v Afgánistánu, v oblasti, kde to pěkně vře. Setkává se s premiérem Janem Fischerem, předsedou ODS Topolánkem a předsedou ČSSD Paroubkem. První dva zmiňovaní, kterým to přeci jenom na rozdíl od Paroubka myslí tím správným směrem, si jsou vědomi situace a spojeneckých závazků vůči NATO a dávájí panu Rasmussenovi podporu. Správně. Ovšem na řadu přichází taky Paroubek, který sleduje pouze výsledky preferencí a voleb a říká ,,NE" Nevadí mu, že tím nedostojíme závazkům, opět ničíme v zahraničí svoji pověst, kterou tolik stovek či tisíc lidí budovalo a buduje, ale Paroubka zajímají jenom volby. Natvrdo se s ČSSD ozývají hlasy, že být po volbách, tak to podpoří ,ale před volbama ne. Co dodat? Jen bych dodal, že logicky bych očekával pád preferencí ČSSD, ale voliče ČSSD zajímají spíše sliby (kterým, jak už to májí socani ve zvyku stejně nedostojí) a klobásy s pivkem, které zdarma dostanou na mítincích.

 

To jenom ve stručnsoti k zahraniční politice, dalo by se toho psát hodně. Snad je z těchto faktů zřejmé, co je to za člověka a proto bych vás chtěl poprosit, abyste nenalětěli jeho lákavým (ale mnohdy lživým) slovům a kdyby ho snad někdo chtěl volit, tak ať zváží také tyto fakta a mnohé další. Ale předpokládám, že na signálech jsou voliči odpovědnější a prozíravější.

Zobrazeno 1895×

Komentáře

Tofl

No, však těch krizí je kolem dnešní Evropy až až, stačí si jen vybrat (islámizace, vojenská hrozba ze strany Ruska či Číny, ekonomický a pracovní kolaps, euthanasie s potraty, zákaz náboženských symbolů v EU, přírodní živly, zvýšená kriminalita, problematika zastaralých jaderných elektráren, atd.)

hans

2davidCh<br />
1)televizi nesleduju<br />
2)pokud vyjímečně sleduju TV, je to nějaký sportovní přenos na čt2<br />
3) Blesk jsme snad v životě nečetl<br />
Janě, sposuta lidí na Paroubka nadává z principu, ale myslím si, že jsem jasně uvedl záladní fakta, jak zkazilk mezinárodní reputaci ČR. To mě opravdu štve a není mě to lhostejné.

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio